Uutiset

Seuran uusimmat uutiset

SYYSKOKOUSKUTSU

Vantaan Kilpatanssijat ry:n sääntömääräinen syyskokous
Aika     Tiistai 27.11.2018, klo 17.00
Paikka Vakitan sali, Kivivuorenkuja 3
Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset syyskokousasiat:     

1        Avataan kokous
2        Valitaan kokoukselle
          a) puheenjohtaja
          b) sihteeri
          c) kaksi pöytäkirjan tarkastajaa
          d) ääntenlaskijat

3        Todetaan läsnäolevat äänioikeutetut jäsenet
4        Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
5        Vahvistetaan liittymis-, jäsen- ja kannattajajäsenmaksujen suuruus
6        Vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio
7        Valitaan jäsenten keskuudesta hallituksen puheenjohtaja joka toinen vuosi
8        Valitaan hallituksen muut jäsenet ja varajäsenet erovuoroisten tilalle
9        Valitaan yksi (tai kaksi) toiminnantarkastajaa ja vastaava määrä varatoiminnantarkastajia
10      Päätetään seuran edustajista niihin järjestöihin ja yhteisöihin, joissa seura on jäsenenä
11      Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
12      Päätetään kokous

Kokousmateriaali jaetaan kokouspaikalla.

Kohtaan 8 liittyen: hallituksen erovuoroisten tilalle toivotaan ehdokkaita ilmoittautumaan joko ennakkoon Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.:hin tai kokouksessa paikan päällä.

Tervetuloa,
Hallitus
Vantaan Kilpatanssijat ry

 

Kohta 4 - sääntö:
Kutsu varsinaiseen ja ylimääräiseen seuran kokoukseen on julkaistava vähintään 14 päivää ennen kokousta Vakitan internetsivuilla tai lähettämällä kokouskutsu jäsenen ilmoittamaan sähköpostisoitteeseen

Kohta 5:
2017sk: ei liittymismaksua
2017sk: jäsenmaksut 2018:
·       60 euroa aikuisilta, 30 euroa lapsilta
·       50%, jos liitytään syyskaudelle

2017sk:
ei kannatusjäsenmaksua 

Kohta 6:                          
Vuoden 2019 toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen sekä siihen liittyen:
Hallituksen jäsenille ja toiminnantarkastajille maksettavien palkkioiden sekä matkakulujen korvausperusteiden määrääminen
2017sk, hallituksen jäsenet:
1.     kokouspalkkioita ei makseta.
2.     kokousten yhteydessä kokouskahvi ja leivonnainen.
3.     hallituksella on mahdollisuus niin halutessaan järjestää kaksi kertaa vuodessa lounaskokous ruokajuomineen korvaukseksi hallitustyöskentelystä.
4.     tehtävien hoidosta aiheutuneet välttämättömät kulukorvaukset korvataan kuitteja ja/tai kululaskelmaa vastaan. 

2017sk, toiminnantarkastajille:
toiminnantarkastajille maksetaan kohtuullisen laskun mukaan.

Kohta 7:                          
Puheenjohtaja ei ole erovuorossa

Kohta 8:                          
Hallituksen jäsenten ja varajäsenten valinta

5 kpl, nimi (vastuualue):
Elena Toivonen (nuorisovastaava, erosi halituksesta 28.5.2018, valitaan tilalle hallitusjäsen toimikauden 2019 loppuun)

Erovuorossa ovat:
·       Pirkko Häyrynen (kumppanuudet)
·       Sanna Kakko (viestintä)
·       Taimi Penttinen (jäsenrekisteri/OneDance)
·       Timo Vähätupa (kiinteistö/oma sali) 

varajäsenet
1.     varajäsenten määrästä päättäminen (2017sk; 2 kpl)
2.     varajäsenten valinta

Kohta 10:                        
Seuran edustajien valinta niihin järjestöihin ja yhteisöihin, joissa seura on jäsenenä (STUL, ESLU, Vantaan Liikuntayhdistys)
(2017sk; hallitus valtuutettiin)

 


Vantaan Kilpatanssijat ry (Vakita)
loistaa Tähtiseurana

Vantaan Kilpatanssijat ry (Vakita) on hyväksytty mukaan Tähtiseura-laatuohjelmaan.  Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa.

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat yhdessä luoneet Tähtiseura-laatuohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki, joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset (lapset & nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat) sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät. Tähtimerkin saaneet seurat toimivat osana maanlaajuista jatkuvan kehittämisen verkostoa, jossa seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat hyviä käytäntöjään.

Vakita on saanut lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

"Urheiluseurojen yhteisöllisyys on suuri voimavara suomalaiselle urheilumenestykselle. Tähtiseura-ohjelmalla haluamme vahvistaa yhteistyötä seurojen välillä ja edistää osaltamme hyvinvointia yhä useamman suomalaisen arjessa. Osana Tähtikuviota jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan aina huippu-urheilijaksi asti entistä suuremman taustatuen avulla. Onnittelemme seuraa Tähtimerkistä", kertoo ohjelman tavoitteista Olympiakomitean Lisää liikettä -yksikön johtaja Pekka Nikulainen.

Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille

Seuralle myönnetty Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille ja urheilijoille. Se vastaa erilaisten yksilöiden tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

"Pienessä maassa aktiivisesti yhdessä toimiminen on paras mahdollinen tapa luoda yhteisöllisyyttä, kehittyä ja saavuttaa menestystä. Tähtiseura-yhteisöön liittymällä seura saa apua ja työkaluja toiminnan kehittämiseen ja uudistumiseen, vuorovaikutuksessa yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa. Seurojen yhdessä muodostama Tähtikuvio loistaa kirkkaampana kuin tähdet yksinään", kertoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja innostuneena.

Suomalainen urheilu loistaa tähtiseurassa.

Lisätietoja www.olympiakomitea.fi/tähtiseurat

Huom. Tähtiseuraohjelman myötä aiemmin käytössä ollut Sinettiseuratoiminta on päättynyt.


VAKITAN LOKAKUUN 2018 PARI - Janne Äikiä & Katja Aho

Jannen ja Katjan yhteinen kilpatanssimatka starttasi tammikuussa 2018. Jannella oli lajista aikaisempaa taustaa 12 vuoden takaa, mutta Katja aloitti homman ihan alusta. Pari on nyt treenannut yhdessä vajaan vuoden ja motivaatio oppia lisää on suuri.

 

Tutustuimme HSA:lla ja ehdimme kokeilla kilpailemista salsan parissa muutaman kisan verran, kun Tanssiurheiluliitto järjesti lajissa kaikille avoimet pilottikisat. Yhdessä treenaaminen kolahti heti ja treenikerrat nousivat räjähdysmäisesti. Janne totesi erään treeni-illan päätteeksi, että kyllähän sitä näillä tuntimäärillä voisi siirtyä myös kilpatanssin pariin ja sitten se olikin menoa.

 

Jannen entisen parin, ihanan Irenen suosituksesta löysimme Vakitalle ja Tiinan valmennuksessa aloitimme tavoitteellisemman lattareiden treenaamisen maaliskuussa. D-luokassa starttasimme ensimmäisen kerran toukokuussa ja neljän kisan jälkeen edessä oli ensimmäinen yhteinen luokkanousu. C:n kisoja on nyt takana muutamat ja into päästä ensi vuoden puolella kokeilemaan kovempia kisoja on kova. Taidamme olla aika tuttu näky salilla ja olemme todella iloisia, että saamme Vakitan kautta huipputason valmennusta. Vakitan porukka on ottanut meidät aivan ihanasti vastaan ja olemme todella kiitollisia kaikesta saamastamme avusta ja kannustuksesta. Yhteinen kilpatanssipolkumme on siis vasta alussa, mutta toivottavasti upeita vuosia kilpatanssin parissa on vielä monia edessä.

 

VAKITAN SYYSKUUN 2018 PARI - Hannu Kolehmainen & Pirjo Kaskisola

Tapasimme Vantaalla tanssin merkeissä vuonna 2003. Hannu pyysi Pirjoa tanssimaan ja lattialla vierähtikin heti kaksituntinen... se oli repäisevä alku ja ensimmäinen "tanssituntuma" ja pilkkuun astihan sitä heti veivattiin muuveja! Myöhemmin tanssi jäi, kunnes se "löytyi taas" TV-ruudun ja TTK-ohjelman kautta. Pirjo katseli ja hiljaa haaveili tanssin pyörteistä peläten, että välilevyn pullistuma olisi este moiselle. Testimielessä heitti kuitenkin Hannulle "toiveensa" ja yhdessä he päättivät kokeilla kilpatanssia ja edetä oman voinnin mukaisesti. 
 
Ilmoitauduimme Vakitan sihteerille marraskuussa 2011 ja heti joulukuussa oli se pelottava ARVOSTELUKOKEMUS, F-katselmus. Tuon jälkeen erilaisia "katselmuksia" on ollutkin jo reippaanlaisesti. Hannulla on nuoruudessaan taustalla kilpatanssia, Pirjo puolestaan lähti mukaan "kuin seinästä revittynä", tietämättä mitä tuleman pitää. Kilpatanssissa kohtasimmekin aivan erilaisen tanssimaailman! Saamme treenata, leireillä ja viettää vapaa-aikaa toistemme seurassa, kehojamme koulien. Kilpalattioilla olemme aina yksissä tuumin Vakitan edustajia.
 
Yksityis- ja viikkovalmentajat ovat huippuja ja tästä muistamme olla alinomaan kiitollisia. Tällä tanssin tiellä ollaan edelleen! Kilpatanssi on paitsi kurinalaista myös hauskaa ja paras osio siinä on se, että kukaan ei koskaan ole valmis. Mikään opittu taito ei pysy yllä, ellei sitä treenaa säännöllisesti. 
Siispä tuo sanonta "oppia ikä kaikki", on meille erityisen mieluinen. Sali on meille paikka, jonne on kiva mennä. "Kuka muu muka" viettää vapaa-aikaansa toisin?
 

VAKITAN ELOKUUN 2018 PARI - Veikko ja Satu Lamminsalo

Tutustuimme kilpatanssiin nuorimman poikamme harrastuksen kautta. Perus tanssivanhempina istuimme monta treeni-iltaa Hiekkaharjun Varian näyttämöllä Aten treenejä seuraten, kunnes viimein 10 vuotta sitten uskaltauduimme itse kokeilemaan tätä koukuttavaa lajia.

Ensimmäinen huippuvalmentajamme oli Ville Häyrynen, jolle kuuluu iso kiitos siitä, että olemme jatkaneet lajin parissa. Ville ei hätkähtänyt insinöörin hitaan valssin excel-taulukoita ja daamin kilpailuhaluttomuutta, vaan töni meitä eteenpäin – joskus ihan fyysisestikin.

Ensimmäiset kisamme tanssimme Hämeenlinnassa keväällä 2009 heti jatkoryhmän päätteeksi. Tuo kilpailu – tai lähinnä, mitä ehti tapahtua ennen lattialle menoa – on syöpynyt syvälle mieleemme. Hämeenlinnaan päästyämme, juuri samalla hetkellä, kun takakontti aukesi, Satu totesi ”muutaman” voimasanan säestyksellä tanssikenkien jääneen eteiseen. Poikamme oli tulossa isovanhempien kyydissä kisaamaan myöhemmin päivällä, mutta perhe saikin hypätä autoon saman tien kenkien kanssa ja kaahata kohti Hämeenlinnaa. Ystävällinen seurakaverimme, Anne Tiimo, oli luvannut lainata omia, Satulle pari numeroa liian isoja harkkakenkiään tarvittaessa vakiokierrokselle. Kuusi minuuttia ennen lattialle astelemista omat kengät kuitenkin saapuivat! Itse kisasta emme muista muuta, kuin että kolmen ensimmäisen valssiaskeleen jälkeen jalat olivat jo jännityksestä hapoilla.

Tanssista on tullut iso ja tärkeä osa elämäämme. Tanssimisen lisäksi olemme pitkään olleet aktiivisesti mukana myös seuran vapaaehtoistyössä eri rooleissa. Meille rakkain osa tätä toimintaa on pienten Pörriäisten ohjaaminen keskiviikkoiltaisin.

Tanssi on mahtava harrastus ja sen mukanaan elämäämme tulleet ihmiset ovat sen suurin rikkaus ja tekevät siitä ainutlaatuisen.

IKÄRIRAPORTTI:
fantastinen vakitalaisjoukkio helteisessä kisaviikonlopussa & hyviä suorituksia tuomisina


Viikonloppuna Kirkkonummella tanssittiin Ikäkausimestaruuskisoissa senioriluokkien SM-titteleistä ja muista ikäkausimestaruuksista. Vakitalta osallistui ennätysmäärä pareja mukaan eri luokkiin ja monen vuoden tauon jälkeen kerättiin Cavalier Järvenpään kanssa yhteisjoukkueet sekä lapsiin että junnuihin joukkuekisoissa! Vakitan parit nappasivat upeita SM-mitaleita, vaikkakin tällä kertaa se kaikkein kirkkain jäi saavuttamatta. Myös muita mahtavia finaalisijoja sekä onnistumisia nähtiin parketilla pariemme toimesta.

Seniori 3 SM:
Teuvo & Raija olivat lattareissa lähellä täydellistä onnistumista, kun pari jälleen kerran lähti taistelemaan mestaruudesta. Tällä kertaa tuloksena oli hienon finaalin jälkeen SM-hopea! "Tavoite oli tanssia hyvällä energialla kaikki kierrokset ja onnistuttiin siinä. Tulokseen olemme tyytyväisiä, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Nämä olivat kevään viimeiset kisat ja tulemme nyt pitämään pienen tauon ja sitten palataan taas hommiin," pari kommentoi onnistuneen kisan jälkeen.

Myös Hannu & Pirjo tanssivat tämän luokan finaalissa ja tanssivat upeasti sijalle 4. Pari osallistui lauantaina myös vakiokisaan, jossa sielläkin he tanssivat hienosti finaaliin ja sijalle 6. "Ollaan tyytyväisiä tuloksiin, vaikkakin sijoitukset olivat samat kuin viime vuonna; vakiot ja lattarit menivät viime vuonna toisin päin tulosten osalta. Aikataulut toimivat hyvin ja kisajärjestäjä oli huomioinut monia tarpeellisia asioita. Kaunis kiitos valmentajillemme Tiina Toyoki-Nuutiselle, Miko Sirolinnalle, Anton Kurttilalle & Nina Andersonille sekä Mika Jauhiaiselle. Lisäksi haluamme kiittää ryhmätuntiopettajiamme Pate Nuutista ja Tea Kantolaa. Tästä on hyvä jatkaa treenaamista ja siirtää keskittymistä tekniikasta läpivienteihin," pari kiitti kisaviikonlopun jälkeen.

Muut tämän luokan tulokset: Jarmo & Liisa vakioissa 12/27, Pentti & Tarja lattareissa 15/19 ja vakioissa 13/27 sekä Veikko & Satu lattareissa 13/19 ja vakioissa 17/27.

Lapsi 2 E-C:
Krisjanis & Betty tanssivat loistavan kisan sijoittuen jaetulle sijalle 9.! Kilpailuun starttasi yhteensä 34 paria, joten Krisjanis ja Betty urakoivat pitkän päivän aina semifinaaliin asti. Pari jaksoi esiintyä iloisesti ja tanssiaan koko ajan parantaen. Kilpailussa tanssittiin 6 tanssia, eli E-luokan tanssit.

Juniori 1:
Vain vähän aikaan yhdessä tanssineet Wiljami & Jade osallistuivat ensi kertaa isoihin kisoihin. Vain muutaman viikon foxin ja rumban opettelun jälkeen pari lähti rohkeasti hakemaan kisakokemusta isoista kisoista. Rohkeus kannatti, sillä pari onnistui tekemään parhaan kisasuorituksen! Tällä kertaa se ei kuitenkaan vielä riittänyt jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta, mutta pari oli tyytyväinen suoritukseen. "Aluksi jännitti kovasti, mutta sitten jännitys helpotti ja oli superhauskaa! Kivointa oli itsensä voittaminen ja kun päästiin näyttämään isolle yleisölle meidän taitoja," pari kommentoi kisan jälkeen.

Juniori 2:
Nikita & Enni tanssivat 10-tanssikisassa. Pitkästä aikaa isoilla kilpaparketeilla pari onnistui hyvin ja pääsi semifinaaliin asti. "Oli todella kiva tanssia pitkästä aikaa isoissa kisoissa ja ollaan tyytyväisiä omaan suoritukseen," Niksu ja Enni kertoivat kisan jälkeen.

Nuorison lattarit:
Arno & Ina-Linnea tanssivat hienosti ensimmäisissä isoissa kisoissaan sijalle 15/17.

Yleinen lattarit:
Esa & Milla tanssivat semifinaalissa, mutta jäivät niukasti ulos finaalista ollen sijalla 8/19. Atte & Anni tanssivat kisassa sijalle 16/19.

Sen 2 SM:
Rene & Anneli tanssivat hienosti vakioissa semifinaaliin sijalle 10/17 ja lattareissa niinikään semifinaaliin 11/26. Carlis & Darta olivat vakioissa 17/17 ja Per-Erik & Heli tanssivat lattareissa sijalle 19/26.

Sen 4 SM:
Timo & Liisa vakioissa 13/17, Olavi & Tarja lattareissa hienosti finaalissa 6/13 ja Ensio & Nea lattareissa 11/13.

JOUKKUEKISAT:
Vakita keräsi lapsi- ja juniorijoukkueet yhdessä Järvenpään Cavalierin kanssa (CaVakita!). Oli mahtava nähdä hyvää meininkiä ja upeaa yhteishenkeä kaikilta joukkueilta! Lasten joukkueeseen Vakitalta osallistuivat Krisjanis & Betty sekä Aleksi & Vivian. Joukkue jäi harmittavasti ensimmäiselle kierrokselle ollen ensimmäinen semifinaalista karsiutunut joukkue, semifinaali jäi vain yhden tuomarimerkinnän päähän!

Juniorijoukkue sen sijaan tanssi aivan upeasti finaaliin ja siellä sijalle 6! Tässä joukkueessa Vakitalta tanssi Niksu & Enni ja Wiljami & Jade. "Joukkueen yhteistyö toimi hyvin ja saatiin esittelytanssikin treenattua kasaan. Joukkuekisan taso oli tosi kova ja silti päästiin kuudenneksi, joten olemme tyytyväisiä tulokseen," Vakitan tanssijat kommentoivat fiilistä.

Tästä on hyvä jatkaa kesän treeneihin ja kohti seuraavia kisakoitoksia! Nähdään Vakitan kevätjuhlassa ti 22.5.

Huipputason lattarivalmennusta keväällä 2018
Joonas Piippolan ryhmät ja yksityistunnit

Joonas valmentaa Vakitan salilla SU 22.4. (HUOM, päivä ja aikataulu päivitetty 28.2.)!

- D-A -ryhmä 09.00 - 10.30

Ilmoittaudu ryhmiin & kysy yksäreitä Tiina Toyokin kautta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

- 15 € / hlö / ryhmä: Vakitan jäsenille
- 20 € / hlö / ryhmä muille
- Yksärit 50 € / 45 min

Kuka on Joonas Piippola?

- Yhdeksänkertainen latinalaistanssien suomenmestari
- Piippolan parhaimmat saavutukset arvokilpailuissa ovat tähän mennessä 3. sija Euroopan Cup 2007, 7. sija World Cup 2011, 15. sija EM-kilpailut 2011/2014, 20. sija MM-kilpailut 2007/2011
- Joonaksen tunneilta saat energiaa, actionia, hikeä ja naurua!

   Seuraa Vakitaa Facebookissa!

Vakitan tanssisalilla vapaaharjoitteluvuoroja joka päivä!

 

Katso salivuorot >
Hinnat ja ohjeet treenaajille >

 

10-tanssipräkä tiistaisin
kello 19.30 - 21.00
Tervetuloa treenaamaan!


 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna